Doorgaan naar hoofdcontent

Oorsprong - Dan Brown

Naar dit boek heb ik al een hele tijd uitgekeken. Ik vind Dan Brown een
fantastische schrijver die heel veel kennis heeft van heel veel verschillende zaken. Het leukste aan zijn boeken vind ik dat je er ook iets van leert. Hij beschrijft gebouwen, kunstwerken en bepaalde religieuze zaken zó goed dat je het zo voor je ziet ondanks dat je nog nooit in een stad of gebouw bent geweest. Ik had daarom ook hoge verwachtingen van Oorsprong.

Het begin van het boek begint erg geheimzinnig. Edmond Kirsch die een grote ontdekking wilt doen en eerst bij de drie belangrijkste religieuze personen op aarde langsgaat. Daarna volgt het evenement waarop Edmond zijn ontdekking wereldkundig wilt maken. In dat gedeelte van het boek vond ik Winston een erg leuke toevoeging, een computer die net lijkt op een mens. Brown gebruikt de toekomst in zijn boek en dat is super leuk om te lezen.

Echter volgt er een gebeurtenis waardoor Robert Langdon en Ambra Vidal (de toekomstige koningin van Spanje) moeten vluchten en de ontdekking van Edmond Kirsch openbaar te maken, want het lijkt erop dat er mensen zijn die het niet wereldkundig willen maken. Robert en Ambra zoeken een code waarmee ze de presentatie van Edmond alsnog kunnen laten afspelen.

Het middenstuk van dit boek vond ik eigenlijk heel erg langdradig en maar met vlagen echt spannend. Brown heeft veel woorden nodig om tot de kern van het verhaal te komen, dat vind ik jammer. Echter heb ik wel weer veel geleerd van de gebouwen en andere dingen die Brown perfect beschrijft. Het eind vond ik daarentegen weer ontzettend spannend, want je bent heel erg benieuwd naar wat Edmond Kirsch als ontdekking heeft.

De ontdekking zelf was ontluisterend, maar alles wat daarna gebeurde misschien nog veel meer. Dat vond ik een ontzettend goed bedacht einde, wat ik natuurlijk hier niet ga verklappen!


Al met al vond ik het boek weer erg goed maar niet het beste werk van Brown. Leuk dat hij inspeelt op de toekomst en de vraagstukken die er eeuwenlang liggen. Mijn eigen generatie en de generatie die nu geboren wordt, zal waarschijnlijk veel meer te maken krijgen met technologische ontwikkelingen die Brown beschrijft. Sommige zijn een tikkeltje overdragen, maar ik geloof er in dat sommige dingen uiteindelijk de waarheid worden. Ik geef dit boek 4 sterren omdat ik boek wel erg goed bedacht vind! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Het Paradijs - Suzanne Vermeer

Mark Rozenboom is met zijn vriend Fedde naar Griekenland afgereisd om daar vluchtelingen te helpen. Hij leert daar een meisje genaamd Thera kennen waar hij hopeloos verliefd op wordt. Met zijn drieën besluiten ze een zeiltocht te gaan maken naar Corfu. Al snel heerst er tussen Mark en Fedde een vervelende sfeer vanwege het kleffe gedoe van Mark en Thera. Als Mark en Thera op een dag naar een eiland willen varen gaat Fedde niet mee. Mark en Thera krijgen ruzie met een aantal Griekse jongens. Vanaf dat moment wordt alles anders. Mark’s moeder Liza is in Nederland en hoort ondertussen al weken niets meer van Mark. Ze besluit om hem te gaan zoeken in Griekenland. Eenmaal op Griekenland aan gekomen te zijn wordt ze van het kastje naar de muur gestuurd bij de Griekse politie. Ze besluit een privédetective aan te nemen om de zoektocht naar Mark gemakkelijker te maken. Tijdens deze zoektocht wordt Liza ook nog eens aangereden. Op haar ziekbed krijgt ze echter een bericht van Mark dat hi

De Hongerspelen Triologie - Suzanne Collins

De Hongerspelen Trilogie - Suzanne Collins Alle 4 de films heb ik inmiddels gezien en ik vond het daarom een goede rede om ook alle boeken te lezen. De films vond ik stuk voor stuk erg boeiend en mooi gemaakt, dus wat mij betreft gaf dat hoge verwachtingen voor de boeken.  Er zijn 3 boeken gemaakt (duh zou je zeggen, het gaat namelijk over een triologie), die De Hongerspelen, Vlammen en Spotgaai heten. Ik heb nog nooit zo snel een triologie uitgelezen als deze. Vanaf de eerste pagina tot aan de laatste heb ik met heel veel plezier deze boeken gelezen. Natuurlijk wist ik al veel doordat ik de films gezien had, maar de boeken gaven mij ook veel meer details. Bij de films had ik soms moeite het verhaal te volgen, maar doordat er in de boeken veel meer details genoemd worden begreep ik het verhaal een stuk beter.  De Hongerspelen:  Wat ik fascinerend vond is hoe Katniss Everdeen neergezet werd als personage. Je leert haar in het eerste deel van het boek erg goed kennen. Je komt er

Het Puttertje - Donna Tartt

Het volgende boek die ik heb gelezen is Het Puttertje van Donna Tartt. Ik had nog nooit van deze schrijfster gehoord, maar ik had over dit boek verschillende recensies gelezen en het sprak me wel aan. Ik was vooral benieuwd naar de schrijfstijl van deze schrijfster, omdat ik daar in de recensies veel goede verhalen over heb gelezen. De schrijfstijl viel mij zeker niet tegen, maar ik schrok wel van het aantal pagina’s dat ik zou moeten lezen, dat is normaal niet echt mijn cup of tea. Het verhaal gaat over Theo Decker die bij een aanslag in een museum zijn moeder verliest. Theo overleeft de aanslag en neemt op aanraden van een ander slachtoffer een schilderij genaamd Het Puttertje mee. Vanaf dat moment is het schilderij de rode draad door het verhaal. Theo heeft nog een vader die een tijd voor de aanslag is vertrokken en niets meer van zich heeft laten horen. Daarom gaat Theo de eerste weken na de aanslag naar een jeugdvriend Andy en zijn familie. Wanneer zijn vader plotseling we